Школа християнського аніматора готується до літа

Читай також

  • Онлайн-курс для аніматорів: нові можливості для твого зростання
  • Інтенсив для аніматорів «Ігрологія»
  • Знаки на стіні: у Франківську створили одразу кілька християнських муралів
        • Школа християнського аніматора готується до літа

          Ще з останніх днів зими молодь, яка займатиметься на парафіях із дітьми, почала готуватися до майбутніх літніх таборів під керівництвом професіоналів.

          Одне з важливих приготувань відбулося 25 лютого, у першу неділю Великого Посту, в Католицькій школі-гімназії святого Василія Великого в Івано-Франківську.

          Зустріч Школи християнського аніматора традиційно розпочалась із Божественої Літургії, котру очолив віце-ректор Івано-Франківської Духовної семінарії прот. Андрій Чорненко.  Священнослужитель розпочав проповідь зверненням до кожного з учасників ШХА наголосивши, що покликання до аніматорства сьогодні є не менш важливе, ніж покликання самих апостолів, і уподібнив його до покликання Натанаїла (це той апостол, який сидів під смоковницею на самоті, а потім дізнався, що Христос чув його молитву і через це повірив у Нього – ред.).

          Також проповідник звернув увагу на важливість Великого Посту:

           “Святі отці називають час Великого Посту часом, коли відкриваються небеса і кожен є запрошений прийти і подивитися, скористатися цим часом. Для цього ми маємо святі таїнства Сповіді і Євхаристії, щоб з’єднатись з розп’ятим Ісусом”, – запевняє о. Андрій. 

          По завершенні Літургії учасників чекав перший тренінг від директора Католицької школи-гімназії с. Єремії Стеблини, про катехизацію на таборі. Сестра наголосила на тому, що “Катехизація – це не просто “сухий” текст, а те, що має торкатися серця дитини”.

          Наступною за розкладом була зустріч із старшим інспектором відділу ювенальної превенції ГУНП п. Віталієм Гев’юком. З ним учасники розглянули можливі нещасні випадки та їхнє розв’язання.

          Не менш корисну інформацію слухачі школи дізнались від п. Надії Шегди керівника прес-служби медичного університету, котра поділилася секретами продуктивної реклами табору.

          Завершальною частиною дня став онлайн тренінг з бансології, який провів о. Роман Демуш з Тернопільсько-Зборівської Архієпархії. Згодом практичну частину під свою опіку взяли Христина і Надія Богак, аніматори з м. Тернополя. Після веселих бансів присутні спільною молитвою подякували Господу за всі події дня.

          Прес-служба Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ

          Читай також

        • Онлайн-курс для аніматорів: нові можливості для твого зростання
        • Інтенсив для аніматорів «Ігрологія»
        • Знаки на стіні: у Франківську створили одразу кілька християнських муралів
          • Оціни

            How useful was this post?

            Click on a star to rate it!

            Average rating 0 / 5. Vote count: 0

            No votes so far! Be the first to rate this post.